Islandshäst?

Vi var på ett ställe som heter Kvarnbacken i Fulltofta och red! Det är andra gången vi rider där, super härligt, jätte snälla hästar och trevliga ledare. Det var som sagt jag, min mor och mina systrar samt två kompisar till Sofie. Så det vi var sex stycken plus två ledare. 
Tro det eller ej, så fick jag samma häst som förra gången! Frej heter den! Tyckte han var super duktig och snäll! Men det var tydligen bara erfarna ryttare som fick rida honom.. 
Turen var ungefär en och en halv timme och med fika i ca en halvtimme! Jätte mysigt, där fick man ny bakat bröd, med olika tillbehör och deras egna gjorda get korv! Vilket var super god! 
Tur med vädret hade vi också, det var lite kallt när vi kom dit, men solen tittade fram och det kunde inte varit bättre väder!
 

24 timmar på en dag räcker inte till?

Har haft fullt upp hela helgen!
Hade faktiskt lite utav en mor och dotter dag i lördags, vi åkte och handlade födelsedags present till pappa. Sen sprang vi runt i lite affärer och inte direkt handlade något. Utan mest kollade runt! Det var otroligt mysigt ändå. 
Sen hade jag lektion vid 14:00 tiden, en välbehövlig dressyr träning för Pia! Slänger ut ett inlägg om den lektionen sen. 
Dagen fortsattes sedan att umgås med min föräldrar!
I lördags var de lite mer roligheter! Jag, mina syskon och min mor länge på oss ridkläder och åkte mot Höör! Där skulle vi sedan rida Islandshästar!
En ridtur på ca två timmar, sen var de bara hem och rida på Lightan också! Så ett riktigt träningspass vart de igår ändå! Även om det inte är jätte ansträngande att rida ut, men ändå!

Spoiler varning!

Filmen igår var jätte bra! Sjukt bra gjord, med massa bra effekter. Och 3D var super, har inte kollat på många 3D filmer men denna var mycket bättre än någon av dom andra sett. 
Det ända jag stör mig på är att det saknas lite från böckerna sånt som jag tycker är viktiga! Som slutet! Den stora grejen i slutetav boken hade dom inte med... Kände mest men hallå?! Men den får ändå 4 utav 5 möjliga! 


Banan & Avokado Smoothie!

Ingredienser!
1 Banan
1 Avokado
2-3 msk Kvarg
1 glas Mjölk
Det ända jag gör sedan är att blanda allt i en stavmixer eller vanlig mixer, tillsätter mjölk efter vilken konsistens jag vill ha. Sedan är det bara att servera med lite nötter till! Och där har man en super god smoothie!
Äter detta nästan varje morgon.. Är så himla gott! Speciellt när jag inte alltid känner för att äta bröd eller liknande på morgonen, så blir det perfekt med lite ihop rört!
Vill man ha något lite sötare kan man alltid tillsätta lite socker/sötningsmedel. Och varför inte experimentera lite själv?! Det kan inte gå så fel!
 

Rött ska de vara!

Idag var vi lite extra fina! Inte direkt utav någon speciell anledning eller så. Utan vi ville bara vara lite torsdags fina. Vilket jag personligen tyckte vi var! Riktiga vår känslor var det idag också, första ridpasset utan jack. Hade en långärmad tröja och en huddie över den.  
Passet gick bra, vi körde lite dressyr i paddocken. Det var lite tjafs i början, men de var inte så konstigt. Hästarna sprang runt och bussadebusade i hagen. Så läget var lite spänt. Men tillsist så slutade dom och vi kunde återgå till arbetet! 
Fick till lugna skänkelvikningar, dom brukar vara rätt stressiga annars. Och så busade vi till det lite... Vi gjorde (försökte) göra lite galopp ombyten! Det gick sådär, men vi fick till några riktigt snygga! Varken jag eller Lightan är speciellt duktiga på de.. Vi behöver verkligen öva kan vi säga! 

Bio!

Ska på bio med Vikki ikväll! Är faktiskt riktigt sugen på att gå på bio, specillt när vi ska se en (förhoppninsvis) bra film! Vi ska såklart se Insurgent i 3D till och med. Har redan läst boken så jag vet lite vad som kommer hända. Är dock rädd att dom kommer missa visa viktiga saker, vilket alltid är så irreterande.. Men jag tror ändå den kommer vara bra! Spännande!
 
 
 

Musik just nu?

Detta är dom låtar jag lyssnar mest på just nu!
1. 
2. Joy - Ingen Hejd (Hitta ingen video)
3.

Morgon Latte

Sitter på Centralen och väntar på min buss till skolan.  Men det är hela tjugo minute till den kommer.. Så jag köpte en ChaiLatte så himla gott! 

Tisdag

Vilo dag för Lightan idag! Pappa var faktiskt snäll och tog hand om henne under dagen, så jag har varit helt stall fri. Ibland är det faktiskt lite skönt.

REA!

Det är 20% på lindor och schabrak på Hööks! Är väldigt sugen på att ha en ny outfit! Men den stora frågan är vilken färg?! Jag är jätte sugen på beige. Men jag kan inte bestämma mig om det kommer vara snygg eller inte på min skimmel... Så min andra tanke var Marin blå, för jag har faktiskt inget blått! 
När jag sa till min mor, sa hon: Tycker du inte du har tillräckligt med schabrak?! Har du ens några pengar? Klar du inte har annars hade du inte sagt något...
Så det gick ju inte så bra... 

Dressyren idag?

Tänkte rida lite mjuk dressyr idag, i med att vi tränade rätt hårt igår. Ja, var ska man börja.. Jag har själv haft sjuka problem med att gå i trappor idag, för jag har sån otrolig träningsvärk på utsidan av mina lår?! Så med tanke på att hela min skola består utav trappor har varit lite jobbigt.. 
Men vår sista lektion var inställd, så jag slutade jätte tidigt idag! Så jag bestämde mig för att vara flitig och cyklade själv till stallet. I världens motvind! Kommer ingenstanns... Fick till och med gå på ett ställe för det blåste så mycket..
Så väl framme i stallet, helt svettig och trevlig, var det vara att mocka och fixa alla maten! Sen ut och hämta hästen som står så lång iväg som möjlig! Sadla och tränsa, (såklart borstade jag och linda m.m också).
Sen så skulle vi rida, hästa skrället gick ju inte framåt... Att få henne att trava var ju som att sparka på en sten..(inte för att jag sparkade på henne det var bildligt talat). 
Så stackars lilla hästan hade helt klart lika mycket träningsvärk som jag... Om inte värre?! Så det blev inte mycket gjort detta passet.. Vi tog det lite lugn och gjorde så mycket vi orkade. Mest lite joggning och lösgörande.
 

Hopplektion!

Jag och Elin hade hopplektion tillsammans för Pia. Det gick kalas bra! Vi hade en lite bana med två oxrar ett räcke och en kombination med 10 meter mellan.
Fick verkligen till det igår! Mitt på hindren (vilket jag har väldiga problem med) och STORA runda hopp! När det går såhär bra känner man nästan för att skola om sig? Eller?
Nej tyvärr inte, men någon tävling får vi nog åka ut på! Banan vi hoppade igår låg på 80 cm till 1 meter. Men i med att vi inte har varit ute på någon hopptävling eller liknande så får vi nog börja på 70-80, vilket känns rätt lagom!
(bilderna är från ett annat tillfälle i Janurari)                                                                                 
 

Vad hitta du i åkern?

Det finns en stubbåker bara en liten bit bort från vårt stall, som jag invigde igår.  Blev jäkligt glad när jag hittade den! Dom flesta stubbarna är ju upp plogade nu.  
Ridningen gick sådär, tänkte rida lite dressyr där, men Lightan hade planerat annat. Det var full fart framåt! Helst i galopp och raksträcka...  Nej men de var bara att acceptera det, så kör vi dressyr idag, i paddocken! 
När jag då rider runt där, så ser jag något på marken. Va fan va de tänkte jag. Så jag fick ju rida tillbaka och kolla! Och där i ett hål låg en 50 lapp! Helt ren o fin! Snacka om tur! Så de var ju bara att hoppa av och ta den. Hade aldrig kunnat tro att jag skulle hitta pengar där..  Så de va ju lite roligt! 

God morgon!

Idag är vi uppe tidig, tänkte faktiskt hinna gå ut o jogga en runda. Tror inte jag hinner någon lång, men bättre med en lite än ingen alls! Så slänga i mig lite frukost och ut och röra på mig.

Morgon solen

Tömkörde igår morse innan skolan, de kunde inte vara bättre väde.  Solen sken och fåglarna kvittrade. Tömkörningen gick jätte bra också! Det tog lite tid men när jag väl fick henne att slappna av och ställa sig i vänster sida blev hon super fin! Nöjd med sig själv blev hon också, hon frustade och frustade.  

Sofie 25år!

Idag är ingen vanlig dag för det är Sofies 25års dag! Helt klart en av dom bästa systrarna man kan ha, älskar henne med hela mitt liv. Jag kan fråga dig allt, göra allt och prata med dig om allt. Du dömmer inte mig och berömmer mig. Hade inte varit samma person som jag är idag utan dig! ♥
Ikväll ska vi fira dig med god mat och såklart tårta!
 

Är det en PUNK häst jag har?

Jag bara måste ge kredd till denna söta lilla häst! Hon var så nöjd över sig själv efter tävlingen! Extra glad blev hon när vi pillade upp alla flätor och matade henne med morötter innan hon fick gå in i släppet. Så vi bjuder på denna söta bilden! Den lilla loppan som nästan kunde hålla sig hela dagen utan att göra några byten, det blev ju tyvärr ett i den råkade galoppen i LB programmet.. Så där gick vi bara en fyra.. Men den förvända galoppen i LA programmet (som var de viktiga) klarade vi galant!
Dom sa de på läktaren efter min ritt att jag sken som en sol efter vi gjort den andra förvända! Klart är ju det! Vi brukar 75% av gångerna studsa fram i galopp ombyten! Klart jag blev glad! 
Tycker faktiskt det är himla viktigt att se glad ut när man rider, även om det är svårt! Med tanke på hur mycket annat man måste tänka på, som vägar och halvhalter o.s.v. Men allt ser så mycket trevligare ut! (Vet dock att jag själv inte alltid ler) Något som jag jobbar på!
 

Så himla gott!

Hemmakväll i Kristianstad har öppnat en egen liten 'yogiboost'. Jag och Elin var och invigde den igår! Och det var så otroligt gott! Helt klart över mina förväntningar, och dom hade färska jordgubbar som var så otroligt goda. Söta och goda, sen lite varm nutella sås och lakrits strössel! Det kan inte bli bättre! Helt klar fem utav fem möjliga!
 

Tävlings bilder!

 
Är så otroligt nöjd med denna tävling! Kan det bli bättre start på en säsong? Nej jag tror inte det. Det är himla synd att jag kom på fjärde plats i LA:1.. Blev ner petad med ett poäng.. Det suger verkligen, men vi tar igen det nästa gång!
Tack till min älskade syster för dom super fina bilderna! Guld värd är du!

Tävling!

Debut i LA:1 hela 67,23%! 

LB:1 66,25

Lite lugn och ro

Light'Em fick vila idag, det blev en liten promenad i solen.
Lite beroende på hur fint väder det blir imorgon, skulle jag gissa på en tur i skogen. Men jag har ju faktiskt studie dag, så jag funderar på att utnyttja att ridhuset är ledigt lite på dagen. Så egentligen borde jag ta och rida bort där.. Men som sagt det beror på lite hur fint väder det är. ÄR de så så varmt och skönt som idag är det inget snack om det, då ska vi vara ute! 

Solen skiner!

Det finns inte ett moln på himlen och solen värmer!
Idag har jag på mig en T-shirt från Monki och en vanlig svart kjol från H&M! Nu jävla är det vår!
 

Vart tog tiden vägen?

Vad är det som hände! Har inte hunnit blogga på flera dagar.. 
Nog om de! Tävlingen idag gick jätte bra! Jag svävar fram på moln! Ska se om jag kan få några bilder imorgo, och möjligtvis en video? Vi får helt enkelt se! 

Jag har beställt värme, var är den?

Som man längtar till sommaren! Eller i alla fall lite mer vår värme. Ut och rida utan att behöva ha fem olika plag på sig, och känna solen i ögonen. Det är så grått och tråkigt just nu.. 
Throwback Thursday: Maj 2012
En betydligt gråare Lightan, sol och värme! Samt massa människor att rida med, och ett annat stall. Det viktigaste av allt, skillnaden på min ridning samt hur jag rider Lightan! Lite svårt att förstå från bilder. Men det är otroligt vad som kan hända på bara några år.
 
 
 
 
 

Det vart inge dressyr..

Blev lite ändringar i planen, tar dressyr imorgon istället. När jag kan rida i ridhuset! Så det blev tömkörning idag istället. Det går faktiskt riktigt bra! Hon lyssnar jätte mycket på rösten, förutom ibland när hon hittar något som är roligare än att lyssna på mig... Vi har till och med lyckats lära oss att göra skänkelvikning! Det var värkligen inte lätt.. Det är fortfarande svårt, men det går bra i vänster varv i skritt såklart. Vi får börja i skritt och så ska vi se om det kanske går i trav någon gång!

Kandar!

Mamma kom precis hem från jobbet, hon var även inom och skulle lämna tillbaka kandaret som tyvärr inte passade... Men hon kom hem med goda nyheter! Dom har beställt hem xFull till oss istället! Förhoppningsvis passar det istället, men jag är lite orolig att det kommer vara för stort.. Det var precis på millimetrarna som det vanliga full inte passa det.. Men vi får hel enkelt se! 
Dom skulle förhoppningsvis få hem den, denna veckan eller början av nästa! Vi får hålla tummarna!
Kandar Soft svart metallic

Hoppla!

Hoppade faktiskt igår, lite oplanerat. Ställde upp tre räcken med 17 m och 14 m mellan. Lite avstånds träning, och får att få lite flyt. Så inga höga höjde, utan försöka samla ihop energin och rida med ett jämnt tempo. Det gick faktiskt rätt bra, är helt klart nöjd! 

Idag tar vi nog och kör o trimmar lite dressyr! Det är ju tävling på söndag! 
Bilderna är från ett annat tillfälle.
 

Vad för foder ska det vara?

Ikväll ska jag och mina päron faktiskt gå på något mycket intressant! Vi har blivit bjudna till en bekant häst kompis som i sitt stall ska ha foder prat, med en gäst från Krafft. Då ska det diskuteras foder till den 'vanliga hobbyhästen'. Det ska bli jätte spännande, har redan förberett block och pennor i högsta hugg! 

Vi använder redan Krafft till Lightan, deras spc foder. Vi har använt det ett tag nu för att hon var himla dålig i magen där vi stod innan. Vi gissar på att de var ensilaget. Men nu äter hon hösilage istället och vi har funderat på att byta till något annat foder, men det har inte blivit av. Så detta är helt klart det perfekta tillfället nu! Så det ska bli spännande vad denna personen har att säga!
 

Mirakel?

Det är knappt så man kan tro de! Näsan har slutat rinna (nästan i alla fall) och jag kan andas igen.
Skillnaden från igår till idag och otrolig, mår sjukt mycket bättre. Men jag fick stanna hemma ända, pappa tyckte det var lika bra.. Men det är väl lika bra egentligen. 
Vet dock inte om jag ska rida idag eller inte. Får höra med mor när hon kommer hem och se vad hon tycket. Det är ju hon som är sjuksyster och har kolla.. Samt det är hon som bestämmer!

Så nu ska jag skriva klart mitt APL(arbetsplatsförlagt lärande) arbete. Det skulle varit inne i fredags.. Så det är nog bäst jag gör klart det nu!

Näsduk?

Jag är en person som nästan aldrig blir sjuk! Så när jag väl lyckas bli det blir jag jätte sjuk.. Himla roligt. Näsan bara rinner, jag hostar som bara den och musklerna värker... Så dagen har spenderats i soffan, lite halvt sovande och halvt kollande på TV.
Men jag mår lite illa till mods när jag inte gör något med Light'Em.. För hon kräver verkligen det, och varierat arbete måste det vara också! Annars blir hon tokig! Så man kan verkligen säga att hon har en speciell personlighet..
Med tanke på att jag inte ens var i stallet igår, så tvingade jag faktiskt pappa att jag skulle få följa med. Efter lite diskussion så gick han med på det! 
 
Jag gjorde inte så mycket med henne, borstade de lilla jag kunde utan att nysa ut alla inälvor. Sedan longerade jag henne lite lätt bara i grimma, så hon fick röra på sig. Hon skötte sig faktiskt himla bra! Trodde hon skulle göra lite glädje språng och springa. Men hon var jätte lyhörd och snäll mot mig, tur det! Vi travade till och med lite över några bommar som låg framme! 

Men nu ligger jag här i soffan igen, och kan inte röra mig för fem öre... Så det  var troligen inte så smart utav mig att åka till stallet.. Men det är värt det i långa loppet!
 
(gammal bild)

Sjuk?

Ligger här i soffan och väntar på att ridningen ska sändas på TV. Är så förbaskat förkyld att jag inte vet vad jag ska ta vägebvägen.. 
Så det blir ingen ridning idag, och mor har varit snäll och vart och mockat och tagit hand om lilla hästen! 

RSS 2.0